Денісова відвідала засуджених у Греції українців

Денісова відвідала засуджених у Греції українців

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час робочого візиту до Грецької Республіки відвідала 14 засуджених громадян України, які відбувають покарання в пенітенціарному закладі біля міста Нафпліон.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

"Результати їхнього опитування засвідчили в основному задовільний стан умов тримання. ️Проте засуджені В. та С. зазначили, що їм вже другий рік не проводиться обстеження здоров’я та не надається кваліфікована медична допомога", - заявила Денісова.

Вона отримала скарги від трьох українців про незабезпечення їх теплими речами, ненадання можливості користуватися бібліотекою у зв'язку з відсутністю українських книжок, а також незабезпеченням у належному обсязі засобами гігієни.

Читайте також: В Україну повернувся капітан, якого п'ять років тримали за ґратами на Шрі-Ланці

Денісова звернулася до керівника установи щодо оперативного вирішення цих питань.

Також вона попросила посла України в Греції взяти питання на контроль з подальшим відвіданням консулами даної установи.

"Під час розмови із засудженими поінформувала, що за результатами зустрічі з керівництвом Міністерства захисту громадянина Грецької Республіки домовлено про прискорення розгляду запропонованої Україною двосторонньої угоди про відбування умовно-дострокового звільнення громадян України з Греції в Україні. ️Взяла питання під особистий контроль. Доведу цю інформацію до відома омбудсмана Грецької Республіки Андреаса Потакіса", - зазначила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня Денісова і Президент Грецької Республіки Катеріна Сакелларопулу обговорили питання захисту прав і свобод людини в країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-