Таліби арештували чотирьох бойовиків ІДІЛ біля Кабула

Таліби арештували чотирьох бойовиків ІДІЛ біля Кабула

Укрінформ
Талібан заарештував чотирьох членів терористичного руху «Ісламська держава» на північ від столиці Афганістану. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP з посиланням на заяву представника талібів у середу.

Представник талібів Забіхулла Муджахід заявив, що у вівторок увечері в провінції Кабул таліби провели операцію проти ІД, під час якої були вилучені документи та зброя. Він не надав додаткових подробиць.

Свідки зазначають, що двоє бійців Талібану були розстріляні бойовиками ІД на сході країни, що викликало загрозу спалаху загального конфлікту.

Читайте також: Таліби заявили про ліквідацію бойовиків ІДІЛ, які вчинили теракт у Кабулі

Так, бойовики відкрили вогонь по патрулю талібів на овочевому ринку в північно-східному місті Джелалабад, двох членів Талібану вбито і трьох мирних жителів поранено.

ІД заявила, що у вівторок увечері вони обстріляли автомобіль, який перевозив членів Талібану. Патруль Талібану з підкріпленням кинувся в цей район, щоб допомогти, але бойовики ІД вступили в зіткнення з ним, убивши і поранивши "багатьох".

Як повідомлялося, місто Джелалабад перетворилось на осередок суперництва між Талібаном і ІД, де з часу захоплення Талібаном влади, 15 серпня, відбуваються численні напади.

Читайте також: Таліби стратили 13 етнічних хазарейців після приходу до влади - Amnesty International

«Ісламська держава» з’явилася в Афганістані в 2020 році. Керівництво Талібану активно бореться із загрозою з боку цього радикального руху, яка все зростає.

Як передавав Укрінформ, 3 жовтня у столиці Афганістану біля входу в мечеть "Ід-Гах" прогримів вибух. За останніми даними, жертвами цього теракту стали 12 осіб. Відповідальність на себе взяла ІД.

15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. Згодом Талібан заявив, що контролює всю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-