ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти у Джелалабаді та Кабулі

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти у Джелалабаді та Кабулі

Укрінформ
Терористична організація "Ісламська держава у провінції Хорасан" (ISKP) у неділю взяла відповідальність за серію підривів в місті Джелалабад на сході Афганістану та у столиці Кабулі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Аль-Джазіра" з посиланням на поширену у Telegram заяву ISKP.

"Понад 35 бойовиків "Талібану" було вбито та поранено у ході серії підривів", - йдеться у заяві.

"Аль-Джазіра" із посиланням на джерело у "Талібані" повідомляє, що під час вибухів у суботу та неділю у Джелалабаді та столиці Кабулі загинули семеро людей, ще близько 30 отримали поранення. За повідомленнями західних ЗМІ, серед потерпілих є також жінки та діти.

Читайте також: Серія терактів у Афганістані: щонайменше двоє загиблих, 20 поранених

Як повідомляв Укрінформ, у Джелалабаді, який є адміністративним центром провінції Нангархар та оплотом терористичного угруповання "Ісламська держава у провінції Хорасан", у суботу відбулося три вибухи. Крім того, замінований автомобіль був підірваний у суботу у передмісті Кабула.

Раніше ISKP вже брала відповідальність за теракт наприкінці серпня, унаслідок якого загинули понад 100 людей біля аеропорту Кабула.

Читайте також: США визнали, що їхній авіаудар по цілі в Кабулі призвів до загибелі мирних жителів

Як відомо, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. Згодом "Талібан" заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-