Малюнки боксера Мухаммеда Алі пішли з молотка за $1 мільйон

Малюнки боксера Мухаммеда Алі пішли з молотка за $1 мільйон

Фото
Укрінформ
Рідкісна колекція малюнків, ескізів та картин чемпіона з боксу Мухаммеда Алі була продана на аукціоні майже за 1 мільйон доларів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Близько 26 творів пішли з молотка на аукціоні Bonhams в Нью-Йорку. Підсумкова продаж утричі рази перевищила оцінну.

Одна з найочікуваніших робіт, «Жалити як бджола», була продана за 425 тысяч доларів, що в понад 10 разів перевищує передпродажну оцінку малюнка.

Мухаммеда Алі (1942 - 2016) називають одним з найвидатніших спортсменів, активістів і поетів, але його художні таланти менш відомі.

Читайте також: Як Кличко і Джошуа заробили мільярд

В аукціонному домі розповіли, що боксер малював усе своє життя, його батько був професійним художником, він також брав уроки у спортивного художника Лероя Неймана.

«Мухаммед Алі був культурною іконою, що визначила ціле покоління. Його роботи зображують близькі його серцю предмети: бокс, цивільні права, релігію, мир у всьому світі і гуманізм », - сказала Хелен Холл, директор по масовій культурі Bonhams, перед початком аукціону.

Роботи були виставлені на аукціон колекціонером творів мистецтва і другом Родні Гілтоном Брауном, який сказав, що Алі намалював для нього свої перші три картини після бійки в Бостоні в 1977 році.

Джерело: Bonhams Popular Culture, Instagram

Фото на прев'ю: STEPHEN J. COHEN, GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-