Штати подолали нову психологічну позначку – 700 тисяч смертей від COVID-19

Штати подолали нову психологічну позначку – 700 тисяч смертей від COVID-19

Укрінформ
Кількість летальних випадків від захворювання на COVID-19 в Сполучених Штатах з п’ятниці на суботу перетнула нову психологічну позначку – 700 тисяч людей.

Про це свідчать офіційні дані Університету медицини імені Джона Гопкінса, передає Укрінформ.

Станом на ранок суботи, за часом у Вашингтоні, в Сполучених Штатах офіційно зафіксовано 700 329 смертей від коронавірусної хвороби.

Останні 100 тисяч летальних випадків сталися в період, коли на території Америки були доступні вакцини для всіх людей віком від 12 років. Однак досі не всі американці виявили бажання вакцинуватися з різних причин. Лікарі стверджують, що приблизно 70% з-поміж померлих були невакциновані. Водночас більшість осіб із тих, хто отримав щеплення й помер, заразилися від невакцинованих людей. Найбільше смертей від COVID-19 зафіксовано в південних штатах США – Флориді й Техасі, де рівень вакцинації зберігається не надто високий.

Читайте також: Харківська лікарня заповнилась хворими на COVID-19 у перший день роботи

Водночас смерть решти 30% засвідчує, що вакцини не допомагають повністю уникнути летальних випадків захворювань.

Як повідомляв Укрінформ, загалом у світі зафіксовано близько 235 мільйонів випадків зараження коронавірусом. В Україні від початку пандемії на COVID-19 захворіло 2 447 222 особи, з них одужало 2 261 924 особи, померло 56 649 людей.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-