Восьмирічна дівчинка з Бразилії запевняє, що відкрила 18 астероїдів – вчені перевірять

Восьмирічна дівчинка з Бразилії запевняє, що відкрила 18 астероїдів – вчені перевірять

Укрінформ
Восьмирічна Ніколь Олівейра з Бразилії може стати наймолодшою людиною у світі, яка відкрила астероїд, якщо фахівці підтвердять знайдені нею для NASA 18 астероїдів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ScienceAlert.

«Я дам їм імена бразильських вчених або членів моєї сім'ї, як моя мама чи тато», - сказала дівчинка, заявивши, що вже знайшла дла NASA 18 астероїдів.

Якщо її знахідки будуть підтверджені, що може зайняти кілька років, Олівейра стане наймолодшою ​​людиною у світі, яка офіційно відкрила астероїд, побивши рекорд 18-річного італійця Луїджі Санніно.

Ніколь шукає астероїди в межах програми «Мисливці за астероїдами», яку створило NASA для молодих громадянських вчених. Науковцям надають спеціальні програми, з якими вони можуть самостійно вивчати космос.

Читайте також: Астрономи зробили знімки астероїда у формі «собачої кістки»

За словами вчителя дівчинки з астрономії Геліомарціо Родрігес Морейра, «вона відразу помічає точки на зображеннях, схожі на астероїди, і часто підказує однокласникам, коли вони не впевнені, що насправді їх знайшли. Найголовніше, що вона ділиться своїми знаннями з іншими дітьми. Вона сприяє поширенню науки».

Ніколь мріє стати аерокосмічною інженеркою.

Читайте також: До Землі наближається астероїд, більший за два Біг-Бени

На своєму YouTube- каналі дівчинка брала інтерв’ю у впливових науковців, наприклад, у бразильського астронома Дуйлія де Мелло.

Торік Ніколь зустрічалася з міністром науки Бразилії, а також із астронавтом Маркосом Понтесом — єдиним бразильцем, який побував у космосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-