Білорусь роздає нелегалам військову форму – польські прикордонники

Білорусь роздає нелегалам військову форму – польські прикордонники

Фото
Укрінформ
Мінськ роздає військову форму нелегальним мігрантам, відтак Варшава побоюється чергових провокацій з боку режиму Лукашенка.

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми очікуємо на чергові провокації з білоруської сторони. Білоруські спецслужби дають іноземцям, які кочують з їхнього боку кордону, військову форму попри те, що до цього їм кілька разів постачалася допомога від неурядових організацій в Білорусі, зокрема теплий одяг”, - йдеться в повідомленні польських прикордонників.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 28 вересня, польські прикордонники запобігли 473 спробам нелегальних мігрантів перетнути кордон Польщі з боку Білорусі. Це рекордна добова кількість випадків від початку міграційної кризи із серпня.

Фото: Прикордонна служба Польщі

За даними польських прикордонників, від серпня польсько-білоруський кордон спробувало нелегально перетнути понад 10 тис. мігрантів з країн Близького Сходу та Африки. За цей час затримано 116 осіб за допомогу в нелегальному перетині кордону, зокрема п’ятьох упродовж останньої доби.

Читайте також: Польща зафіксувала рекордний наплив нелегалів із Білорусі - майже 500 за добу

Польща і Литва змонтували огорожу з колючого дроту на кордоні з Білоруссю, щоб запобігти проникненню нелегальних мігрантів.

Фото: Прикордонна служба Польщі

РП та країни Балтії звинувачують режим Лукашенка у свідомій дестабілізації ситуації на кордоні, підкреслюючи, що міграційний тиск є організованими діями Мінська проти Варшави і Вільнюса.

Головне фото - wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-