Франція продасть Греції військові кораблі на $3 мільярди

Франція продасть Греції військові кораблі на $3 мільярди

Укрінформ
Франція підписала з Грецією оборонну угоду, відповідно до якої продасть їй три військові фрегати Belharra.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France24.

Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом у Єлисейському палаці заявив, що ця країна закупить три фрегати Belharra в рамках глибшого "стратегічного партнерства" для захисту спільних інтересів у Середземномор'ї.

"Це сприяє європейській безпеці, зміцненню стратегічної автономії та суверенітету Європи, а отже, міжнародному миру та безпеці", - наголосив Макрон.

Як уточнює DW, вартість угоди - 3 мільярди доларів. Фрегати мають бути поставлені до 2026 року.

Читайте також: Глава МЗС Франції звинуватив Австралію і США у брехні та лукавстві

Нагадаємо, нещодавно Австралія розірвала багатомільярдний контракт із Францією на будівництво дизельних підводних човнів, натомість уклавши угоду зі США про постачання атомних субмарин. Це викликало різку реакцію з боку офіційного Парижа на адресу обох країн.

Як повідомляв Укрінформ, США, Британія й Австралія оголосили про створення альянсу AUKUS, який має на меті протистояти експансії Китаю в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Джонсон пропонує Макрону поновити співпрацю після скандалу з субмаринами

Невдовзі стало відомо, що зустріч на полях Генасамблеї ООН за участю глав МЗС Франції, Британії, Німеччини, а також держсекретаря США, була скасована через проблеми з графіком.

22 вересня президенти Джо Байден і Еммануель Макрон домовилися про поглиблені консультації з метою зближення та запланували особисту зустріч у жовтні.

Фото: twitter.com/EmmanuelMacron

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-