Лукашенко не виключає референдум про скасування смертної кари

Лукашенко не виключає референдум про скасування смертної кари

Укрінформ
Олександр Лукашенко припустив можливість винесення на референдум питання про збереження в Білорусі смертної кари.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Белта.

«Розкид стосовно страти великий. Це справді так. Якщо ми зараз порушимо це питання... Все-таки я думаю, що більшість за збереження смертної кари», - сказав Лукашенко на розширеному засіданні Конституційної комісії

Самопроголошений президент Білорусі додав: «Якщо вже на те пішло - розглянути його окремо на референдумі. І людям про це сказати».

Лукашенко також згадав, що йому часто дорікали, що Білорусь - єдина в Європі країна, де смертна кара не скасована, і не запроваджено мораторій на її застосування.

Читайте також: Кількість страт у світі торік була найменшою за десятиліття – Amnesty International

«Я завжди казав: я не можу підписати указ попри те, що було на референдумі. Захід цього не чув... Я не став іти всупереч думці народу. Хоча якби я підписав указ про призупинення страти, думаю, рейтинг би мій не впав. Але я на це не пішов, розуміючи, що цього не можна робити», - пояснив свою самопроголошений білоруський президент.

Нагадаємо, законодавство Білорусі передбачає смертну кару за особливо тяжкі злочини, в тому числі ненасильницькі. Перший смертний вирок цього року в країні винесли вже 15 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-