У Нідерландах затримали політика за підозрою у підготовці замаху на прем’єра

У Нідерландах затримали політика за підозрою у підготовці замаху на прем’єра

Фото
Укрінформ
У Нідерландах правоохоронці затримали політика через ймовірну причетність до підготовки замаху на прем’єр-міністра країни Марка Рютте.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Правоохоронці затримали в неділю Арно ван Доорн, який начебто намагався надати інформацію для підготовки серйозного злочину. Ціллю міг бути прем’єр-міністр Марк Рютте”, - йдеться у повідомленні.

Арно ван Доорн, фото ANP
Арно ван Доорн, фото ANP

Після ночі у в’язниці лідер Партії єдності Гааги був звільнений. Його адвокат пояснив, що перебування в одних й тих самих місцях, де був прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, випадковість.

Водночас нідерландська прокуратура наголосила, що розслідування триває, є підозра, що Арно ван Доорн намагався зібрати та передати інформацію для підготовки замаху.

Читайте також: Нападника, який жбурнув яйцем у Макрона, відправили до психлікарні

Нідерландські ЗМІ за кілька днів до інциденту звернули увагу на те, що у прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте з’явилася посилена охорона. Варто зазначити, що зазвичай Рютте їздить на роботу та пересувається Гаагою велосипедом без охорони.

Як повідомлялося, що у 2013 році Арно ван Доорн прийняв іслам, що дуже вразило ультраправу Партію свободи (PVV) Герта Вільдерса, членом якої був ван Доорн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-