В Росії Навального звинувачують у створенні «екстремістської спільноти»

В Росії Навального звинувачують у створенні «екстремістської спільноти»

Укрінформ
Відносно опозиціонера Олексія Навального і членів його команди порушено кримінальні справи про створення і керівництво екстремістськими спільнотами і діяльністю в таких спільнотах: Фонді боротьби з корупцією, регіональній мережі «штабів Навального» тощо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СКР.

Фігурантами справи про створення екстремістської спільноти (частина 1 статті 282.1 КК РФ) є сам Навальний, а також Леонід Волков й Іван Жданов. Ще кілька людей, в тому числі Любов Соболь, Георгій Албуров, Руслан Шаведдінов і В'ячеслав Гімаді стали фігурантами справи про участь в екстремістській спільноті(частина 2 статті 282.1 КК РФ).

За версією СКР, Навальний не пізніше 2014 року утворив екстремістську спільноту «з метою здійснення екстремістської діяльності, спрямованої на зміну основ конституційного ладу в Російській Федерації, підриву суспільної безпеки і державної цілісності Російської Федерації». Тоді ж до нього приєдналися Волков і Жданов.

Читайте також: «Розумне голосування» на виборах до Держдуми сплутало Путіну всі карти — Латиніна

За версією Слідчого комітету Росії, для фінансування екстремістської спільноти було створено вісім некомерційних організацій, а з метою «пропаганди злочинної діяльності в мережі інтернет» - сайти ФБК, штабів Навального, ютьюб-канал і акаунти в соцмережах.

Слідком Росії заявляє, що діяльність спільноти була спрямована на дискредитацію органів влади, дестабілізацію обстановки в регіонах, формування громадської думки про необхідність насильницької зміни влади і «організацію і проведення протестних акцій, що переростають у масові заворушення».

Читайте також: Навального висунули на премію Сахарова

Раніше, в червні, Мосміськсуд визнав «екстремістськими» організаціями Фонд боротьби з корупцією, Фонд захисту прав громадян і штаби Навального. Перші дві організації суд постановив ліквідувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-