Атлантичний ураган Сем набрався сил та суне в бік Північної Америки

Атлантичний ураган Сем набрався сил та суне в бік Північної Америки

Укрінформ
Ураган «Сем», який напередодні створився із циклону в центральній частині Атлантичного океану, у понеділок набув потужності четвертої категорії за силою вітрів та продовжує поступово насуватися в бік Північної Америки.

Про це йдеться в повідомленні Національного центру спостереження за ураганами США, передає Укрінформ.

«Максимальна стійкість вітрів (урагану «Сем» - ред.) становить 115 вузлів», - зазначається в доповіді метеорологів.

За шкалою Саффіра-Сімпсона, до четвертої категорії належать урагани, сила вітрів яких становить від 113 до 136 вузлів (209-251 км/годину).

Синоптики прогнозують, що стихія, скоріше за все, не прямуватиме звичним шляхом уздовж острівних держав Карибського басейну, однак насуватиметься в бік північної частини атлантичного узбережжя США. Водночас, станом на понеділок, не очікується, що епіцентр стихії досягне материкової частини Америки й зупиниться на рівні Бермудських островів, вважають метеорологи.

Читайте також: Нафта дешевшає на відновленні постачання у США після двох ураганів

Однак навіть якщо ураган не зможе дістатися американського узбережжя, синоптики не виключають істотного погіршення погодних умов у західних штатах США впродовж цього тижня.

Як повідомлялося, дев’ять років тому ураган «Сенді» вдарив по західній частині штату Нью-Джерсі, спричинивши загибель близько 300 людей та збитків на суму майже $70 мільярдів. «Сенді» також сформувався в центральній частині Атлантичного океану й рухався за подібною до урагану «Сем» траєкторією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-