Вулкан на Канарах перестав викидати попіл та вивергати лаву

Вулкан на Канарах перестав викидати попіл та вивергати лаву

Укрінформ
Вулкан Кумбре В'єха на іспанському острові Ла Пальма у понеділок перестав викидати великі хмари попелу та вивергати лаву.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.

"Вулкан Ла-Пальми перейшов у фазу більш низької активності", - заявили у мадридському Інституті геологічних наук (IGEO).

Водночас вчені вважають, що ще зарано оголошувати фазу виверження завершеною.

Тим часом влада іспанського острова Ла-Пальма порадила жителям чотирьох районів не виходити на вулицю, щоб уникнути токсичних газів, які можуть виділятися в результаті зустрічі лави температурою понад 1000 градусів за Цельсієм з водою Атлантичного океану при температурі близько 20 градусів за Цельсієм.

Читайте також: На острові Пальма продовжує вирувати вулкан – річки лави проходять поруч з будинками

Вчені стверджують, що різкий перепад температур призводить до ділення водяної пари з соляною кислотою і дрібними частинками вулканічного скла, які можуть викликати подразнення шкіри, очей та дихальних шляхів.

Як повідомляв Укрінформ, аеропорт на іспанському острові Пальма у неділю знову відкрився, але рейси як і раніше не здійснюються.

Виверження вулкана, що почалося 19 вересня, зруйнувало сотні будинків і змусило місцеву владу евакуювати близько 6 тисяч осіб.

Фото: Twitter/CGTN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-