Таліби повісили в афганському місті Герат тіла кількох осіб

Таліби повісили в афганському місті Герат тіла кількох осіб

Укрінформ
На центральній площі афганського міста Герат бойовики угруповання «Талібан» повісили тіла чотирьох чоловіків, нібито причетних до викрадення місцевого жителя та його сина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Про вивішені тіла людей агенції розповів власник аптеки на центральній площі Вазір Ахмад Седікі. За його словами, таліби принесли чотири тіла на головну площу міста, а потім три тіла перенесли в інші частини міста для загального огляду.

Читайте також: Пакистан - в ООН: Ми разом із США тренували афганських моджахедів, включаючи «Аль-Каїду»

Таліби оголосили на площі, що четверо повішених були причетні до викрадення людей та були вбиті поліцією. Зіулхак Джалалі, призначений талібами керівник поліції в Гераті, заявив, що члени руху "Талібан" врятували батька та сина, яких викрали четверо викрадачів в ході стрілянини. Він сказав, що викрадачі поранили бійця руху "Талібан", а також одного цивільного, але "четверо (викрадачів) загинули в ході перехресного вогню".

Повідомлення про повішених в Гераті з’явилися через день після публікації інтерв’ю одного з засновників руху «Талібан» та головного поборника суворого тлумачення ісламського права Норуддіна Турабі.

Він заявив, що "Талібан" планує поновити практику відрубування рук та страт як покарання за злочини, хоча, ймовірно, тепер не здійснюватиме їх публічно як під час попереднього правління країною.

Читайте також: Таліби просили дати їм виступати на Генасамблеї ООН

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. Рух "Талібан" заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-