На Канарах посилилось виверження вулкана – закрили аеропорт

На Канарах посилилось виверження вулкана – закрили аеропорт

Укрінформ
Виверження вулкану Кумбре-В’єха на острові Пальма, що входить до складу іспанських Канарських островів, у ніч проти суботи посилилося, унаслідок чого місцеве летовище припинило роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція DPA.

"Комерційні авіарейси до іспанського острова Ла-Пальма були перервані в суботу через велику кількість вулканічного попелу на тлі триваючого виверження вулкану, що розпочалося минулого тижня", - йдеться у повідомленні.

Рівень активності виверження на вулкані збільшився у п'ятницю ввечері. Пожежники та добровольці, які допомагали їм, були змушені тимчасово припинити ліквідацію наслідків лиха на тлі збільшення потоку лави.

Читайте також: На Канарах через вулкан евакуювали ще три міста

Ще три невеликі містечка з кількома сотнями мешканців були евакуйовані - як запобіжний захід. Близько 6 тис. людей були доставлені до безпечних місць з початку виверження вулкану.

Наразі стихія вже знищила 420 будівель та поховала під лавою 190 гектарів землі. Залишається незрозумілим, скільки ще триватиме перше упродовж 50-ти років виверження вулкану на острові Пальма.

Читайте також: Через виверження вулкану на Канарах обмежили польоти цивільної авіації

Як повідомлялося, 19 вересня на іспанському острові Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, розпочалося виверження вулкана Кумбре-В'єха, який востаннє прокидався 1971 року. За останній тиждень біля нього було зафіксовано понад 21 тисячу підземних поштовхів.

Фото: Twitter/javierbre

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-