Тисячі мігрантів з Гаїті лишили табір на кордоні штату Техас

Тисячі мігрантів з Гаїті лишили табір на кордоні штату Техас

Укрінформ
Ще минулої суботи на американсько-мексиканському кордоні стояв імпровізований табір з понад 15 тисячами нелегальних мігрантів із Центральної Америки, однак вже цієї п’ятниці там нікого не лишилося.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства АР із посиланням на правоохоронні органи США, передає Укрінформ.

«Нікого з мігрантів не лишилося в п'ятницю в таборі на (мексикансько-американському – ред.) кордоні в Техасі, де донедавна було майже 15 тисяч людей, здебільшого вихідців із Гаїті, які зібралися там впродовж усього кількох днів у сподіванні отримати притулок (у США – ред.)», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Міжнародні організації закликають розслідувати смерть мігрантів на кордоні Польщі й Білорусі

Такий наплив людей пов’язувався з послабленням прикордонного контролю на мексиканському боці, а також поширенням чуток про начебто полегшення процедури отримання притулку в США. Минулого тижня тисячі мігрантів, які дійшли до американського кордону, перетнули його через річку Ріо-Гранде й розбили намети поблизу міста Дель-Ріо в штаті Техас.

Це викликало неабияке занепокоєння місцевої влади й прикордонних служб США. Нелегали були оточені американськими правоохоронцями, які не дозволяли їм проникати далі на територію США.

Читайте також: На грецькому Самосі горів табір для мігрантів, евакуювали 550 осіб

Мер міста Дель-Ріо в п’ятницю назвав «феноменальною новиною» те, що табору з нелегалами вже не існує.

Як повідомлялося, на початку тижня американські служби розпочали процедуру депортації мігрантів із табору біля річки Дель-Ріо в Техасі. Американська влада пояснювала це діями відповідно до законів і політики Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-