Канада відмовилася від екстрадиції фіндиректора Huawei до США

Канада відмовилася від екстрадиції фіндиректора Huawei до США

Укрінформ
Канада офіційно відхилила запит на екстрадицію фіндиректорки китайської корпорації Huawei Менг Ваньчжоу до США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це рішення у Ванкувері оголосила заступниця голови Верховного суду Британської Колумбії Гізер Холмс.

За її словами, суд ухвалив це рішення з огляду на угоду про відстрочення судового розгляду, яку Ваньчжоу уклала з американським слідством. Відповідно до тексту угоди, прокуратура США відмовляється від її переслідування в обмін на виконання нею деяких умов, які поки не розголошуються. 

“Ви співпрацювали та були ввічливими під час слухань. Суд цінить та дякує Вам за це”, - сказала Холмс, звертаючись безпосередньо до Менг.

Читайте також: Фінансова директорка Huawei та прокурори США уклали угоду в справі про шахрайство

Згодом у міністерстві юстиції Канади підтвердили, що Ваньчжоу тепер має право покинути територію Канади.

Як повідомлялося, Менг Ваньчжоу на запит США було затримано у грудні 2018 року в аеропорту Ванкувера під час пересадки на шляху до Мексики. У США її підозрювали в ухиленні від виконання санкцій проти Ірану.

Читайте також: Глава МЗС Канади попереджає про небезпеку відносин із Китаєм

З того часу Китай затримав двох громадян Канади та змінив вирок ще одному раніше засудженому канадцеві з 15 років позбавлення волі до страти, обидві держави попередили своїх громадян про загрози “вибіркових затримань” під час взаємних подорожей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-