Штайнмаєр в ООН закликав докладати більше зусиль для врегулювання конфліктів

Штайнмаєр в ООН закликав докладати більше зусиль для врегулювання конфліктів

Укрінформ
Світова спільнота має докладати більших зусиль для врегулювання конфліктів, не роблячи при цьому ставку лише на зброю та не зловживаючи інтересами.

Про це заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр на Генеральній асамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Військова міць без волі до порозуміння, без дипломатії не зробить світ більш мирним. Уміння результативно вести переговори нам потрібне не менше, ніж оборонна міць», - підкреслив Штайнмаєр.

За його словами, Європа має вживати більше заходів не тільки задля своєї безпеки, а й заради миру і стабільності в сусідніх регіонах і в усьому світі. «Ми мусимо продовжувати свої зусилля в багатосторонніх форматах: в Лівії, на Сході України, на Близькому Сході», - сказав він.

Штайнмаєр закликав винести урок із ситуації в Афганістані та реалістичніше дивитися на речі, правильно розставляти пріоритети, бути більш винахідливими у виборі інструментів і цілей - дипломатичних, військових, цивільних, гуманітарних. «Діяти з розумом, на мою думку, означає проявляти менше місіонерства і більше відкритості у пошуку шляхів урегулювання і спільних позицій», - заявив президент ФРН.

Водночас він сказав, що ця невдача «не має стати приводом для зловтішання».

«Регіональна нестабільність, ерозія державності, потоки біженців і мігрантів, релігійний екстремізм і терор, нові форми конфліктів - гібридні, цифрові, екологічні, конфлікти за ресурси - такий розвиток ситуації є загрозою для всіх нас, і нам усім доведеться мати з цим справу», - заявив Штайнмаєр.

Читайте також: Ситуація на сході та закон про олігархів: про що Зеленський говорив зі Штайнмаєром

При цьому він підкреслив, що великі держави - США, Китай і Росія - несуть особливу відповідальність.

«Привілеї, якими великі держави користуються в системі ООН, обґрунтовані лише доти, доки вони підтримують і зберігають міжнародний мирний порядок в інтересах всіх, а не ігнорують або підривають його заради якихось власних інтересів», - наголосив Штайнмаєр, додавши, що Організація Об'єднаних Націй не має стати рингом для зіткнення світових держав, де не враховуються жодні цінності.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-