У Хабаровському краї знайшли уламки зниклого літака Ан-26

У Хабаровському краї знайшли уламки зниклого літака Ан-26

Укрінформ
Вертоліт Мі-8 МНС Росії виявив з повітря зниклий в середу у Хабаровському краї літак Ан-26.

Про це повідомили Інтерфаксу в Головному управлінні МНС по регіону, передає Укрінформ.

У четвер рано вранці вертоліт МНС і повітряне судно Росавіації вилетіли на пошуки зниклого літака. На землі пошуки також здійснювали понад 70 рятувальників і 20 одиниць техніки.

"Літак виявлено у верхів'ях сопки в районі селища Корфовський", - повідомив співробітник пресслужби.

За уточненими даними, літак було помічено в районі гори Хребтова, висота якої - понад 900 метрів. Наголошується, що місце важкодоступне: там ліс, і рівного майданчика, куди б мав змогу сісти вертоліт, немає.

Читайте також: У Росії вертоліт з туристами впав у озеро, вісім загиблих

За інформацією ГУ МНС, літак зазнав аварії, тому що видно його уламки. До місця падіння літака направляється наземне угруповання сил і засобів РСНС, рятувальників МНС Росії.

На борту Ан-26 перебувало шестеро осіб, їх доля наразі невідома.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня літак Ан-26 приблизно за 40 кілометрів від Хабаровська зник із радарів і припинив виходити на зв'язок.

На літаку була повітряна лабораторія, екіпаж займався перевіркою наземних засобів зв'язку і радіолокаційного обладнання в Хабаровському краї. На борту перебували шість осіб.

Імовірно, причиною інциденту могли стати погані погодні умови або помилка пілотування. Літак належить компанії "Льотні перевірки і системи".

Читайте також: На Алясці впав туристичний літак: є загиблі

ЗАТ "Льотні перевірки і системи" є офіційним уповноваженим представником держкорпорації з організації повітряного руху в сфері проведення льотних перевірок наземних засобів зв'язку. Літак експлуатується з серпня 1979 року.

Слідчий комітет за фактом зникнення літака порушив кримінальну справу за статтею КК РФ про порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту (ч. 3 ст. 263 КК РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-