Жителю Вітебська дали дев'ять років колонії за «протестними» статтями

Жителю Вітебська дали дев'ять років колонії за «протестними» статтями

Укрінформ
У Білорусі жителя Вітебська Сергія Думаву засуджено до дев'яти років колонії посиленого режиму за "протестними" статтями.

Про це повідомляє правозахисний центр "Весна" у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, Думаві було висунуто обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу, і за всіма його було визнано винним.

"Суддя Михайло Юрченко визнав Сергія Думаву винним і призначив йому максимальне покарання за статтею про організацію масових заворушень - 9 років позбавлення волі. Крім того, 2 роки - за «навчання і підготовку до участі у масових заворушеннях» і 1 місяць арешту - за «забруднення будівель і споруд»", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: FreeViasna: у Києві - акція на підтримку ув’язнених білоруських правозахисників

За інформацією Naviny.by, Думаву затримали 22 березня, за розклеювання стікерів. Під час обшуку в його гаражі знайшли димові шашки, страйкбольні гранати, петарди, металевий трафарет герба «Погоня», металеві шипи.

Слідство заявило, що всі ці предмети чоловік мав намір використовувати «для розпалювання агресивності натовпу з метою залучення до насильства над особистістю під час здійснення погромів, підпалів, знищення майна і збройного опору».

Читайте також: Лукашенко назвав польський Білосток та столицю Литви білоруськими землями

Як повідомлялося, 9 серпня 2020 року у Білорусі почалися масові протести проти фальсифікації результатів виборів, на яких було оголошено переможцем Олександра Лукашенка.

Владні структури Білорусі жорстоко придушують виступи народу і протести, застосовують репресії і тортури проти представників опозиції і громадян країни.

Євросоюз застосував особисті та секторальні санкції проти режиму Лукашенка у зв'язку з порушеннями прав людини у Білорусі.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають його легітимність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-