В Австралії мітингували проти локдауну, масок та щеплення від COVID-19

В Австралії мітингували проти локдауну, масок та щеплення від COVID-19

Фото, відео
Укрінформ
В одному з найбільших міст Австралії Брісбена відбулися масові акції протесту проти коронавірусних обмежень.

Про це повідомляє Вrisbane Times, передає Укрінформ.

Як зазначається, участь в акції взяло близько 5 тисяч людей попри те, штат Квінсленд, столицею якого є Брісбен, не на локдауні. Демонстранти йшли з транспарантами за "свободу, мир та права людини". Колону супроводжувала поліція.

Під час акції затримали 55-річного чоловіка, який, за словами правоохоронців, керував безпілотником у забороненій зоні. Йому висунуто два обвинувачення, зокрема у перешкоджанні діям поліції.

Крім того, за даними ЗМІ, ще одного протестувальника взято під варту після бійки.

Читайте також: У Греції поліція розігнала протести антивакцинаторів

Менш спокійно було в австралійському Мельбурні, де масові протести проти карантинних обмежень переросли у сутички з поліцією. Як повідомляє The Sydney Morning Herald, затримано 235 протестувальників, шестеро правоохоронців потрапили до лікарень.

Фото: CHRIS HOPKINS
Фото: CHRIS HOPKINS

За даними правоохоронців, 193 демонстранти заарештовані за порушення карантинних вимог, решта - за цілу низку правопорушень, зокрема напади на поліцейських, носіння зброї та наркотики.

Фото: CHRIS HOPKINS
Фото: CHRIS HOPKINS

Зазначається, що мітингувальники кидали у правоохоронців пляшки, каміння тощо. Постраждали 10 поліцейських, шістьох з них госпіталізовано.

Правоохоронці зазначають, що в акції протесту взяли участь від 500 до 700 людей, хоча очікувалося, що прийдуть 6−7 тис.осіб.

Фото: JOCELYN GARCIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-