Мер Нью-Йорка потролив постпреда Росії в ООН з приводу вакцинації

Мер Нью-Йорка потролив постпреда Росії в ООН з приводу вакцинації

Укрінформ
Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо дошкульно прокоментував заяву постійного представника Росії в ООН Василя Небензі, якого обурила вимога пред‘являти підтвердження вакцинації на вході до штаб-квартири ООН.  

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку. 

«Якщо російський посол проти цього, то я за це (обов’язкову вакцинацію - ред.)», - сказав де Блазіо журналістам у четвер. При цьому він саркастично зауважив, що росіяни раніше «самі знецінили себе, намагаючись зірвати вибори у США».

Оскільки обурення посла РФ було зумовлене зокрема й тим, що російську вакцину «Спутнік V» не визнають у США, де Блазіо зазначив, що будь-яка особа, прищеплена «незатвердженим» препаратом, може знову зробити безплатно щеплення у Нью-Йорку. 

«Якщо їхня вакцина недостатньо добра, вони мають піти й отримати іншу», - додав мер, маючи на увазі російських дипломатів.

Читайте також: Нью-Йорк вимагатиме від міських працівників вакцинації проти COVID-19

Водночас, зазначає The Washington Post, офіційні особи як Нью-Йорка, так і ООН визнали в четвер, що питання обов’язкової вакцинації поки що залишається у підвішеному стані. 

Як повідомляв Укрінформ, у середу Василь Небензя надіслав лист на ім’я новообраного голови Генасамблеї ООН Абдулли Шахіда, в образливій формі звинувативши його в перевищенні повноважень. А також зажадав проведення термінового засідання Генасамблеї. 

Читайте також: У Нью-Йорку до громадських місць пускатимуть лише вакцинованих

14 вересня Абдулла Шахід надіслав усім представництвам роз’яснення, поінформувавши, що отримав два листи від мерії Нью-Йорка. В одному з них міська влада повідомляє про правила допуску в приміщення (у тому числі в установи ООН), що вимагають підтвердження вакцинації проти коронавірусу. У другому листі мерія зазначає, що виділяє ресурси для вакцинації та тестування учасників тижня високого рівня в ООН. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-