Суд в Індонезії визнав президента винним у забрудненні повітря

Суд в Індонезії визнав президента винним у забрудненні повітря

Укрінформ
Індонезійський суд зобов’язав президента Джоко Відодо та інших високопосадовців поліпшити якість повітря у столиці країни Джакарті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

У 2019 році громадянами був поданий позов проти президента, міністрів охорони здоров'я, екології та внутрішніх справ, а також інших керівників місцевих органів влади. Таким чином, суд визнав їх винними в "екологічній недбалості" у рамках цивільного позову.

За словами позивачів, позов був останнім способом змусити владу вжити заходів щодо значного рівня забруднення повітря у Джакарті та її околицях, де мешкає понад 30 мільйонів людей.

Читайте також: Від забруднення повітря щороку помирають сім мільйонів людей — ООН

У своєму вироку судді Центрального районного суду Джакарти зазначили, що дії відповідачів суперечили закону.

Ухвала зобов’язує президента встановити національні стандарти якості повітря для захисту здоров’я людей, а міністра охорони здоров’я та губернатора Джакарти - розробити стратегію боротьби з забрудненням повітря.

"Було виявлено, що відповідачі недбало контролюють рівень забруднення повітря. Ми цінуємо вирок, і ми ним задоволені", - сказала агенції Reuters адвокат позивачів - Аю Еза Тіара.

Суд також зобов’язав відповідачів вжити інших заходів, зокрема щодо старих транспортних засобів, встановивши для них періодичні перевірки на кількість шкідливих викидів у повітря.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-