МВФ призупинив співпрацю з Афганістаном

МВФ призупинив співпрацю з Афганістаном

Укрінформ
МВФ змушений призупинити взаємодію з Афганістаном після приходу до влади талібів, й водночас занепокоєний у зв’язку з насуванням гуманітарної кризи в цій країні.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наша співпраця з Афганістаном була призупинена, поки в міжнародному співтоваристві не з’явиться ясність щодо визнання уряду (на чолі з талібами – ред.)", - пояснив Райс.

Він уточнив, що це означає призупинення програми Міжнародного валютного фонду для Афганістану. «З минулого місяця країна не має доступу до ресурсів МВФ, спеціальних прав запозичень тощо», - зазначив Райс.

Читайте також: МВФ призупинив фінансову допомогу Афганістану через статус талібів

Водночас він зауважив, що у Фонді «глибоко стурбовані важкою економічною ситуацією в Афганістані та гуманітарною кризою, що насувається».

У цьому зв’язку він підкреслив, що МВФ готовий співпрацювати з міжнародним співтовариством для запобігання потенційній гуманітарній кризі.

Як повідомляв Укрінформ, американські війська залишили територію Афганістану 31 серпня. Зараз ситуацію в цій країні контролює «Талібан». Протягом місяця після захоплення влади ісламістським рухом припинили роботу 153 засоби масової інформації у 20 провінціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-