Мати Бориса Джонсона Шарлотта Джонсон Вол померла у віці 79 років

Мати Бориса Джонсона Шарлотта Джонсон Вол померла у віці 79 років

Укрінформ
У віці 79 років у понеділок померла мати Бориса Джонсона Шарлотта Джонсон Вол.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Sky News.

Повідомляється, що «померла раптово і тихо» в лондонській лікарні.

Вона була професійною художницею, але через хворобу Паркінсона займатися улюбленою справою їй ставало дедалі важче.

У своєму інтерв’ю 2008 року Джонсон Вол сказала: «Я намагаюся малювати кожен день, якщо це можливо, хоча мені доводиться часто лягати в лікарню... Мені все ще вдається малювати, хоча моя рука раптово може зробити цілковито неконтрольований рух, і це майже доводить мене до сліз».

Джонсон Вол мала різноманітні художні інтереси, але зробила собі ім’я як портретистка. Серед її натурників були письменниця Джиллі Купер і актриса Джоанна Ламлі.

Жінка навчалася в Оксфордському університеті, але зробила перерву в навчанні, від’їхавши до США зі Стенлі Джонсоном. Вони одружилися 1963 року – до того, як вона закінчила коледж, ставши в ньому першою заміжньою студенткою – леді Маргарет Голл.

У них зі Стенлі, до розлучення в 1979 році, народилося четверо дітей – Борис, журналістка Рейчел, колишній член парламенту Джо та еколог Лео.

У 1988 році вийшла заміж за американського професора Ніколаса Вола. Вони мешкали у Нью-Йорку, де Джонсон Вол почала писати міські пейзажі. Повернулася до Лондона 1996 року після смерті чоловіка.

Джонсон називав свою матір «Верховним авторитетом» у родині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-