США нададуть Афганістану додаткові $64 мільйони гуманітарної допомоги

США нададуть Афганістану додаткові $64 мільйони гуманітарної допомоги

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про виділення $64 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги народу Афганістану, який опинився в кризі після приходу до влади в країні представників «Талібану».

Про це він повідомив під час виступу в понеділок в Комітеті у міжнародних справах Палати представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми оголосили, що Сполучені Штати надають майже $64 мільйони у вигляді нової гуманітарної допомоги народу Афганістану з метою забезпечення найважливіших потреб у галузі охорони здоров’я та харчування, розв'язання проблем захисту жінок, дітей та меншин, а також щоби допомогти більшій кількості дітей, у тому числі дівчатам – повернутися до школи»,- зауважив держсекретаря США.

Читайте також: Блінкен пояснив Конгресу, чому Штати не могли залишатися далі в Афганістані

Він зазначив, що, враховуючи це додаткове фінансування, США в нинішньому році виділили майже $330 мільйонів допомоги афганському народу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш закликав міжнародну спільноту «кинути рятувальний круг» мільйонам вразливих афганців, які переживають одну з найбільш небезпечних криз у сучасній історії.

Читайте також: Генсек ООН закликав до діалогу з талібами і не виключив візиту в Афганістан

Генсек ООН підкреслив необхідність забезпечення населення Афганістану продовольством, життєво важливими медикаментами й базовим медичним обслуговуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-