Байден ушанував память жертв терактів 11 вересня

Байден ушанував память жертв терактів 11 вересня

Фото
Укрінформ
Президент США віддав данину пам'яті загиблим у терактах 11 вересня 2001 року, відвідавши усі три меморіали, зведені в місцях, де розбилися викрадені терористами літаки.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Байден відвідав меморіали в Нью-Йорку, біля будівлі Пентагону в Арлінгтоні, передмісті Вашингтона, та у місті Шенксвіль (штат Пенсильванія).

Зокрема, у Нью-Йорку Байден відвідав церемонію, яка відбулася на місці, де колись стояли вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру. «Президент Байден не робив жодних заяв», - уточнює Голос Америки.

На заході були присутні експрезиденти Білл Клінтон і Барак Обама, а також Руді Джуліані, який був мером Нью-Йорка у вересні 2001-го.

«Колишній президент Дональд Трамп, уродженець Нью-Йорка, на церемонію не прийшов. ЗМІ повідомляють, що Трамп заявив, що відвідає меморіал у Нью-Йорку після Байдена», - зауважує ГА.

Зазначається, що після Нью-Йорка Байден вирушив до міста Шенксвіль у Пенсильванії, де у церемонії взяв участь Джордж Буш-молодший, який керував США у вересні 2001 року.

Після цього глава Білого дому повернувся до передмістя Вашингтона, щоб відвідати Пентагон, який також був атакований 11 вересня.

Читайте також: Байден закликав американців до єдності, згадуючи теракти 11 вересня

Як відомо, 11 вересня 2001 року США зазнали серії скоординованих терактів. Терористи, які захопили чотири літаки, атакували вежі Всесвітнього торговельного в Нью-Йорку, а також будівлю Пентагону, де розміщується міністерство оборони.

Відповідальність за наймасштабніший в історії теракт була покладена на «Аль-Каїду».

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-