Блінкен підтвердив «регулярні контакти» Штатів з талібами

Блінкен підтвердив «регулярні контакти» Штатів з талібами

Укрінформ
Держсекретар Ентоні Блінкен підтвердив, що американська сторона веде переговори з представниками «Талібану», зокрема щодо евакуації з Афганістану громадян США й інших країн.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Держдепу, поширеній у зв’язку з вильотом із Кабула евакуаційного чартерного рейсу, повідомляє Укрінформ.

«Наша команда в Досі (столиці Катару - ред.), а також спеціальний представник Залмай Халілзад останніми днями регулярно контактували з представниками талібів», - повідомив Блінкен.

Він зауважив, що американська сторона й міжнародні партнери позитивно оцінили дії «Талібану», який посприяв тому, що цей евакуаційний рейс відбувся.

Читайте також: Таліби дозволять іноземцям залишити Афганістан

Держсекретар США також висловив вдячність регіональним партнерам, зокрема владі Катару, які також забезпечили цей політ. Водночас Блінкен зазначив, що в Афганістані ще залишилися громадяни США, й американський уряд готовий сприяти їх евакуації.

Як повідомлялося, Сполучені Штати офіційно завершили кампанію евакуації з Афганістану 31 серпня, що було обумовлено раніше.

Читайте також: Штати назвали «критично важливою» допомогу України в евакуації з Афганістану

У четвер, 9 вересня, відбувся ще один рейс із Кабула з громадянами США й інших країн на борту, який забезпечила авіакомпанія Qatar Airways.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-