США чекають від «Талібану» виконання взятих зобов'язань – Блінкен

США чекають від «Талібану» виконання взятих зобов'язань – Блінкен

Укрінформ
Керівництво руху «Талібан» запевняв, що Афганістан не буде використовуватися для підготовки зовнішніх терактів, тому США добиватимуться виконання талібами взятих на себе зобов’язань.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен у Німеччині під час відкриття міністерської зустрічі щодо Афганістану, текст виступу якого опублікував Держдепартамент, передає кореспондент Укрінформу. 

«Талібан» також зобов’язався запобігати тому, щоби терористичні угруповання використовували Афганістан як базу для підготовки зовнішніх операцій, які можуть загрожувати будь-кому з нас», - наводить слова Блінкена зовнішньополітичне відомство США.

Читайте також: Талібан затримує виліт чартерних літаків з Афганістану - Блінкен

Глава Держдепу підкреслив, що таліби обіцяли це не лише Сполученим Штатам, а й іншим країнам. У цьому зв’язку держсекретар США підкреслив, що «Талібан» має відповідати за виконання цього зобов’язання.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати заявили, що поки що не мають наміру офіційно визнавати новий уряд Афганістану, сформований з високопоставлених представників «Талібану» та спостерігатимуть за розвитком ситуації в країні.

7 вересня представник «Талібану» оголосив новий склад уряду Афганістану, який очолить Мохаммад Хасан Ахунд.

США й Німеччина організували міжнародну конференцію щодо ситуації в Афганістані на рівні глав зовнішньополітичних відомств більш як 20 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-