У Лівії звільнили з в’язниці сина Каддафі - ЗМІ

У Лівії звільнили з в’язниці сина Каддафі - ЗМІ

Укрінформ
Лівійська влада звільнила з в’язниці Сааді Каддафі – одного із синів колишнього лідера країни Муаммара Каддафі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на кілька офіційних джерел, зокрема у тимчасовому уряді країни, передає Укрінформ.

За словами джерела, Сааді Каддафі вилетів літаком до Стамбула. Офіційної інформації про його місцезнаходження поки немає.

Як зазначає агентство, звільнення Сааді Каддафі з в’язниці стало результатом переговорів топ-посадовців країни, серед яких джерела називають прем’єр-міністра Лівії Абдула Хаміда Дбейбе та ексглаву МВС країни Фатхі Башагу.

Сааді Каддафі – третій син вбитого глави Лівії Муамара Каддафі. Він втік до Нігеру під час повстання у 2011 році у Лівії. Однак Каддафі-молодший був екстрадований до Лівії у 2014 році і з тих пір перебував у в’язниці у Тріполі за обвинуваченням в організації вбивств і репресій протестувальників у 2011 році і у вбивстві в 2005 році лівійського футбольного тренера Башира Раяні.

Читайте також: На заході Триполі скоїли замах на очільника МВС Лівії

У 2018 році міністерство юстиції заявило, що Сааді Каддафі було визнано невинним.

Після повстання у 2011 році, повалення і смерті Муамара Каддафі, Лівія зазнала хаосу, розколу та насильства.

У березні 2021 року в країні було створено тимчасовий Уряд національної єдності в рамках миру. Очікується, що 24 грудня цього року в Лівії відбудуться президентські і парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-