У Нідерландах моногамним геям дозволили бути донорами крові

У Нідерландах моногамним геям дозволили бути донорами крові

Укрінформ
У Нідерландах стало можливим донорство крові для чоловіків, які мають моногамні стосунки зі своїм одностатевим партнером.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“На сьогодні геям та бісексуалам також дозволено здавати кров до банку крові Sanquin. За умови, що за останній рік вони мають статеві стосунки лише з однією людиною”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досі здавати кров дозволялося лише геям, які востаннє були сексуально активними чотири місяці до процедури. Це правило було запроваджено через більший ризик зараження важкими недугами, зокрема, гепатитом та ВІЛ.

Читайте також: В Україні провели трансплантацію серця та нирок трьом пацієнтам від одного донора

Таку позицію тривалий час критикували, називаючи дискримінаційною, оскільки сексуальне життя донорів не є визначальним фактором.

Нині банк крові очікує, що за новими правилами буде залучено від 100 до 500 нових донорів крові. Наголошується, що кров перевіряють на інфекції, щоб вона була максимально безпечною.

Наступного року, як зазначається в повідомленні, банк крові розгляне послаблення щодо чоловіків без постійного партнера, але з активним сексуальним життям, і визначить, за яких умов вони можуть стати донорами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-