Німецькі залізничники страйкуватимуть майже тиждень

Німецькі залізничники страйкуватимуть майже тиждень

Укрінформ
Спілка німецьких машиністів локомотивів (GDL) відкинула пропозиції концерну Deutsche Bahn стосовно тарифного спору та починає страйк, який триватиме майже тиждень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Втім, строки початку страйку дещо посунули: з 17.00 середи, 1 вересня, припиниться рух вантажних потягів, з 02.00 четверга – пасажирських. Триватиме страйк до 7 вересня та буде найдовшим за останній час.

Голова GDL Клаус Весельські обвинуватив роботодавця в тому, що він лише «дратує громадськість», говорячи про пропозиції профспілці. «Залізниця лише намагається виграти час і дратувати громадськість та представників засобів масової інформації фальшивими пропозиціями», - зазначив Везельські.

Між тим, експерти оцінюють, що лише зупинка вантажних перевезень вимірюватиметься втратами в розмірі до 100 млн євро на добу.

GDL вимагає збільшення заробітної плати машиністам на 3,2 відсотка, виплати по 600 євро «коронавірусних», покращення умов праці. Deutsche Bahn не проти підвищення зарплатні та допомоги через пандемію, але не в такі швидкі строки, як цього хочуть члени профспілки.

Це буде вже третій страйк за останні місяці. Перші дві акції протесту залізничники провели влітку.

Читайте також: Залізничники Німеччини знову вийшли на страйк

Перед цим велика «страйкова хвиля» була піднята профспілкою в 2014-2015 роках, коли було проведено 8 акцій, найдовша з них тривала 127 годин у пасажирських перевезеннях у травні 2015 року.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-