Двох ексгенералів у Гватемалі судитимуть за обвинуваченнями у геноциді

Двох ексгенералів у Гватемалі судитимуть за обвинуваченнями у геноциді

Укрінформ
У Гватемалі двоє колишніх генералів постануть перед судом за обвинуваченнями у геноциді, висунутими ще чотири десятиліття тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У своїй постанові суддя Мігель Анхель Гальвес санкціонував судовий розгляд за обвинуваченням двох колишніх генералів - Мануеля Бенедикто Лукаса і Мануеля Антоніо Каллехаса - у геноциді, злочинах проти людяності і насильницькому викраденні людей з 1978 по 1982 рік. Тоді понад 1700 осіб було вбито під час 31 випадку різанини. Вбивства сталися у північному регіоні країни Кіче, де проживає багато корінних народів мая.

Зазначається, що Мануель Лукас був армійським офіцером третього рангу на момент здійснення злочинів, а також братом тодішнього президента Ромео Лукаса, тоді як Каллехас відповідав за національну розвідку.

85-річні генерали з 2016 року перебувають у так званому превентивному ув'язненні у військовому медичному закладі у столиці Гватемали.

Читайте також: У Гватемалі спалахнули протести: тисячі людей вимагають відставки президента

Війна у Гватемалі, що завершилася мирними угодами у 1996 році, забрала понад 200 000 життів і ще 45 000 зниклих безвісти.

Відносно небагато людей було притягнуто до відповідальності за злочини, вчинені під час війни, і комісія за підтримки Організації Об'єднаних Націй заявила, що армія вчинила більшість злочинів у той період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-