Одна година і не щодня: у Китаї обмежили час на онлайн-ігри для дітей

Одна година і не щодня: у Китаї обмежили час на онлайн-ігри для дітей

Укрінформ
У Китаї вирішили, що особам до 18 років дозволяється грати в онлайн-ігри одну годину в п’ятницю, на вихідних та у святкові дні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Китай зобов'язав свої онлайн ігрові компанії ще більше скоротити послуги, які вони надають молодим геймерам, щоб побороти те, що влада охарактеризувала як «залежність від молодіжних відеоігор».

Так, із цієї п’ятниці неповнолітні користувачі зможуть грати в ігри тільки з 20:00 до 21:00 в п'ятницю, на вихідних і в святкові дні.

За інформацією китайського регулятора, який контролює ринок відеоігор країни, компаніям, які займаються онлайн-іграми, буде заборонено надавати ігрові послуги неповнолітнім у будь-якій формі поза встановлений час.

Раніше в Китаї обмежували доступ неповнолітніх до онлайн-ігор 3 годинами в святкові дні і 1,5 годинами в інші дні.

Читайте також: У Китаї розробили робота-гіда, який також дезінфікує метро

Влада Китаю має довгу історію втручання в бурхливу індустрію онлайн-ігор. У 2018 році регулятори припинили видачу ліцензій на відеоігри більш ніж на вісім місяців, викликавши хаос серед інвесторів китайських компаній, які надають такі послуги.

Сьогоднішні нові правила, ймовірно, теж викличуть реакцію ринку серед інвесторів китайських ігрових компаній. Проте, як заявляють експерти, неповнолітні складають лише невелику частину доходу компаній-розробників онлайн-відеоігор.

Фото: The Guardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-