Британія завершила військову операцію в Афганістані

Британія завершила військову операцію в Афганістані

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про завершення операції збройних сил Сполученого Королівства в Афганістані та від'їзд британського посольства з цієї країни.

Його відеозвернення оприлюднене у Твіттері, передає Укрінформ.

"Усі військовослужбовці, цивільні працівники та дипломати, які ще залишалися (в Афганістані - ред.), покинули країну", - сказав Джонсон.

Він додав, що протягом останніх двох тижнів під час британської операції з Афганістану евакуйовано понад 15 тис. людей.

За словами прем'єр-міністра, у місіях в Афганістані загалом узяли участь понад 150 000 британців, з яких 457 загинули, тисячі зазнали поранень.

Читайте також: США перейшли до фінальної фази евакуації з Афганістану

Джонсон наголосив, що Британія продовжить свою присутність у цьому регіоні та подвоює гуманітарну допомогу.

Він також заявив, що взаємодія з рухом Талібан здійснюватиметься "на основі їхніх дій, а не слів". Водночас Джонсон наголосив на необхідності гарантувати безпечну евакуацію для тих, хто хоче залишити Афганістан, поважати права жінок в країні та уникнути перетворення країни на осередок тероризму.

За словами глави британського уряду, від цих умов залежатиме дипломатичне визнання влади талібів та розблокування афганських коштів на рахунках в іноземних банках.

Читайте також: Біля аеропорту Кабула стався вибух, є загиблі – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у четвер унаслідок підриву терориста-смертника поблизу аеропорту Кабула загинули близько 200 осіб, зокрема 13 американських військовослужбовців.

15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до міста. Талібан заявив, що контролює усю територію Афганістану.

19 серпня Талібан проголосив утворення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-