Байден оголосив у Луїзіані надзвичайну ситуацію в очікуванні урагану «Іда»

Байден оголосив у Луїзіані надзвичайну ситуацію в очікуванні урагану «Іда»

Укрінформ
В американському штаті Луїзіана запроваджуються надзвичайні заходи безпеки - до регіону наближається ураган «Іда», який у п'ятницю обрушився на Кубу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на AP.

Влада Луїзіани оголосила евакуацію населення з усього прибережного регіону, у тому числі з Нового Орлеану. Біля великих супермаркетів та бензозаправок утворилися затори, люди закуповують воду та предмети першої потреби.

Губернатор штату Джон Бел Едвардс закликав громадян підготуватися і до вечора суботи переїхати в безпечне місце, щоб перечекати удар стихії.

Читайте також: Нафта дорожчає через наближення тропічного шторму в Мексиканській затоці

Мер Нового Орлеана Латоя Кантрелл розпорядилася провести евакуацію деяких районів, зазначивши, що для повної евакуації обмаль часу. Містян попередили про ймовірність тривалого відімкнення електроенергії, оскільки сильний вітер може протриматися близько десяти годин.

Тим часом президент Джо Байден оголосив надзвичайну ситуацію для Луїзіани на федеральному рівні. Речниця Білого дому Джен Псакі повідомила, що Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій планує направити близько 150 медпрацівників і пів сотні карет швидкої допомоги для надання допомоги місцевим лікарням.

Читайте також: Ураган «Генрі» залишив зруйновані будинки й тисячі людей без електрики у США

У п’ятницю «Іда», дійшовши до Мексиканської затоки, різко посилилася: пориви вітру сягають 128 км/год. Національний центр ураганів прогнозує для південного узбережжя США «надзвичайно небезпечний ураган» 4-ї категорії з максимальним вітром 225 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-