США почали виводити війська з Кабула

США почали виводити війська з Кабула

Укрінформ
Пентагон почав виводити американські війська з аеропорту Кабула, оскільки зусилля щодо евакуації людей з афганської столиці підійшли до завершальної стадії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Після того, як офіційний представник США повідомив виданню, що в аеропорту Кабула залишилося менш ніж 4 000 військовослужбовців, офіційний представник Пентагону Джон Кірбі підтвердив, що виведення військ розпочалося.

Він відмовився сказати, скільки військовослужбовців залишилося.

Президент США Джо Байден направив тисячі військовослужбовців в аеропорт, коли Талібан захопив Кабул, щоб допомогти евакуювати з країни американських громадян, афганців із групи ризику та інших іноземців, які відчайдушно намагаються втекти.

На піку розгортання в міжнародному аеропорту імені Хаміда Карзая перебували 5 800 військовослужбовців США.

Читайте також: Операцію з евакуації українців із Кабула здійснила розвідка — Єрмак

Нагадаємо, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в місто. Талібан заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

19 серпня Талібан проголосив утворення Ісламського емірату Афганістан.

Ситуація загострилася, коли 26 серпня в результаті теракту біля аеропорту Кабула загинули щонайменше 200 осіб, серед них 13 американських військових.

Американські військові завдали у відповідь повітряний удар по організатору «Ісламської держави», якого вважають винним у теракті поблизу кабульського аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-