Хвилина мовчання і приспущені прапори: у Штатах вшанували пам'ять загиблих військових

Хвилина мовчання і приспущені прапори: у Штатах вшанували пам'ять загиблих військових

Відео
Укрінформ
Президент США Джо Байден оголосив хвилину мовчання в пам'ять про загиблих в результаті серії вибухів поблизу аеропорту Кабула.

Про це він сказав, виступаючи зі зверненням до нації в Білому домі, передає Укрінформ.

"Я прошу вас приєднатися до мене у хвилину мовчання в пам'ять про військових і цивільних, які віддали свій останній борг... Благослови нас всіх Бог, бережи наші війська і всіх тих, хто охороняє Америку", — сказав Байден.

Читайте також: Щонайменше 12 військових США загинули від вибуху в Кабулі - ЗМІ

Державні прапори будуть приспущені на всій території США в знак скорботи за загиблими в терористичній атаці в Кабулі. Їх також приспустять над усіма громадськими будівлями та військовими базами.

Читайте також: ІДІЛ взяла відповідальність за вибухи в Кабулі

Тим часом кількість загиблих унаслідок вибухів в Кабулі зросла до 90 осіб.

За словами президента, попри втрати, США мають намір покинути Афганістан до 31 серпня, якщо не відбудеться чогось неординарного. Він додав, що за останні 12 годин через аеропорт Кабула евакуювали сім тисяч осіб та пообіцяв, що США завершать евакуацію наперекір терактам.

Читайте також: Байден наказав завдати удар по ІДІЛ після терактів у Кабулі

Як повідомляв Укрінформ, речник Пентагону Джон Кірбі підтвердив, що поблизу летовища Кабула стався вибух. Невдовзі поблизу аеропорту стався другий за день вибух.

Все це сталося за кілька годин після того, як уряди кількох західних держав попередили своїх громадян триматися подалі від летовища через неминучу загрозу нападу з боку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Загалом за день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів, передають місцеві ЗМІ. В результаті терактів у столиці Афганістану упродовж дня загинули 60 осіб, ще близько 140 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-