У Греції медики мітингували проти обов'язкової вакцинації

У Греції медики мітингували проти обов'язкової вакцинації

Фото
Укрінформ
Сьогодні працівники державних медичних закладів Греції зупинили роботу на п'ять годин на знак протесту проти рішення уряду про обов'язкові щеплення від COVID-19 для усіх медичних працівників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Близько 300 працівників лікарень зібралися сьогодні біля міністерства охорони здоров'я в столиці Греції Афінах на знак протесту проти цього рішення, що набуде чинності 1 вересня.

Згідно з урядовим рішенням, ті, хто працює у державному та приватному секторах охорони здоров'я, а також ті, хто працює у будинках для людей похилого віку, та не отримали хоча б одну дозу COVID-вакцини, чи не мають свідоцтва про одужання, будуть відсторонені від роботи.

Читайте також: За добу від коронавірусу вакцинували понад 162 тисячі українців

У профспілці працівників державних лікарень заявили, що, підтримуючи вакцинацію, не підтримують її обов’язковість.

Міністр охорони здоров'я Греції Василіс Кікіліас зазначив, що ті, хто протестують проти цього заходу, є "дрібною меншістю", яка часто протестує з приводу різноманітних питань, пов'язаних із національною системою охорони здоров'я.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 26 серпня виявлено 214 734 986 випадків COVID-19, зокрема 4 475 996 летальних, одужали 192 067 950 осіб.

Фото: Ayhan Mehmet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-