Блінкен обіцяє прискорити надання безвізу для Ізраїлю

Блінкен обіцяє прискорити надання безвізу для Ізраїлю

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет зустрівся у Вашингтоні з державним секретарем Ентоні Блінкеном і з міністром оборони Ллойдом Остіном. 

За підсумками зустрічі Беннета з Блінкеном державний департамент США опублікував повідомлення, згідно з яким сторони домовилися про просування включення Ізраїлю до програми безвізового в'їзду у США, "яке піде на користь як ізраїльтянам, так і американцям". Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsru.co.il.

Наразі безвізовий доступ у США мають громадяни 39 країн світу. Нова адміністрація пообіцяла зробити Хорватію сороковою країною.

Включення Ізраїлю до програми безвізового в'їзду у США неодноразово обговорювалося. Це питання регулярно порушується ізраїльськими дипломатами і політиками протягом останніх кількох десятиліть, проте ніяких просувань у цьому напрямку досі досягнуто не було. Як одну з причин відмови включати Ізраїль до безвізової програми у США називають високий відсоток ізраїльтян, яким відмовляють в отриманні візи через побоювання в намірі нелегально працювати у США. Перш за все, це стосується ізраїльської молоді.

Читайте також: Блінкен від імені США привітав українців з Днем Незалежності

Однак основними темами зустрічі, за словами ізраїльського прем'єра, були іранське питання, зміна клімату, теми регіональної стабільності та збереження ізраїльської військової переваги в регіоні.

Практично ті ж теми обговорювалися і на зустрічі між Беннет і Остіном, в якій брали участь також голова ради національної безпеки Еяль Хульта, військовий секретар прем'єр-міністра Аві Гіль і представники адміністрації глави уряду.

Зустрічам з американським керівництвом передувала зустріч Беннета з генеральним директором американо-ізраїльського лобі AIPAC Говардом Кором, під час якої обговорювалася політична та економічна ситуація, а також питання безпеки.

Як пише видання, сьогодні у Вашингтоні має відбутися зустріч між Беннет і президентом США Джо Байденом. У ході цієї зустрічі також будуть обговорюватися закупівля нових озброєнь для ЦАХАЛу, економічне співробітництво, боротьба з пандемією коронавірусу.

В Ізраїлі очікують, що буде порушене й питання ізраїльсько-китайських відносин, особливо китайських інвестицій в ізраїльські інфраструктурні проєкти.

Ще одним проблемним для Беннета питанням буде вимога відновити роботу американського консульства в Єрусалимі як представництва США в Палестинській автономії.

Фото: Newsru.co.il

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-