Туреччина виводить свої війська з Афганістану

Туреччина виводить свої війська з Афганістану

Фото
Укрінформ
Туреччина почала виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у країні з 2002 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Міноборони країни. ​​

“Було вивчено різні підходи, поточний стан та умови, й розпочато евакуацію підрозділів збройних сил Туреччини. Вони повертаються на Батьківщину з гордістю за успішне виконання покладеного на них завдання”, - йдеться у повідомленні Міноборони.

Читайте також: З Афганістану евакуювали вже 82 тисячі осіб

Військові нагадали, що збройні сили Туреччини несуть службу в Афганістані з 2002 року з метою сприяння миру, спокою та стабільності для афганського народу, з яким Туреччина має історичні та культурні зв’язки, в рамках ООН, НАТО та двосторонніх угод.

“Після оголошення США та НАТО про те, що вони покинуть Афганістан, Туреччина постійно наголошувала на готовності взяти на себе відповідальність за функціонування міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая, як це робила продовж 6 років. Туреччина буде продовжувати перебувати з ними стільки, скільки захоче афганський народ”, - наголосило Міноборони.

Читайте також: Для запобігання гуманітарної катастрофи в Афганістані треба мінімум $200 мільйонів – ООН

Як відомо, Туреччина неодноразово пропонувала взяти на себе відповідальність за безпеку аеропорту в Кабулі. Висловивши надію на її підтримку в розбудові та зміцнення держави, учора таліби заявили про те, що не бажають іноземної військової присутності у своїй державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-