Штурм Капітолія: поліція виправдала офіцера, який застрелив нападницю

Штурм Капітолія: поліція виправдала офіцера, який застрелив нападницю

Укрінформ
Поліція Капітолія США офіційно виправдала офіцера, який під час заворушень 6 січня застрелив ветеранку військово-повітряних сил США Ешлі Беббіт.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Управління професійної відповідальності поліції США визначило, що поведінка офіцера була законною і відповідала політиці департаменту. Офіцер може застосувати смертоносну силу лише в тому випадку, якщо обґрунтовано вважає, що це необхідно для захисту людського життя, включаючи життя самого офіцера, або для захисту будь-якої особи, котрій безпосередньо загрожує серйозна фізична травма», - ідеться в заяві поліції Капітолія.

Таким чином, офіцера, особа якого не розголошується, не буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Зазначається, що дії поліцейських «потенційно врятували членів і персонал від серйозних травм і можливої смерті, коли великий натовп бунтівників прорвався до Капітолія і Палати представників».

Читайте також: ФБР не знайшло доказів змови прихильників Трампа щодо штурму Капітолія

Беббіт дістала вогнепальне поранення в ліве плече, коли через вибите вікно намагалася проникнути до зони спікера в Капітолії.

У квітні федеральні прокурори оголосили, що не висуватимуть обвинувачень проти поліцейського, який здійснив постріл, у звязку з «недостатністю доказів для кримінального переслідування».

Читайте також: У США покінчили з життям ще двоє поліцейських, які захищали Капітолій

У заяві поліції Капітолія також наголошується, що офіцер та його родина стали об’єктом численних погроз за дії, спрямовані на «захист Конгресу США, його членів, співробітників та демократичного процесу».

Як повідомляв Укрінформ, офіцера поліції, який смертельно поранив Ешлі Беббіт, прихильницю Дональда Трампа, виправдав суд.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-