ФБР не знайшло доказів змови прихильників Трампа щодо штурму Капітолія

ФБР не знайшло доказів змови прихильників Трампа щодо штурму Капітолія

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань США не виявило вагомих доказів навмисної змови прихильників експрезидента Дональда Трампа напередодні штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

Слідство вважає, що мітингарі не мали плану щодо того, що робити у разі проникнення всередину будівлі.

ФБР має обмаль доказів того, що напад на Капітолій 6 січня був результатом організованої змови з метою скасування результатів президентських виборів.

Слідчі ФБР з'ясували, що частина протестувальників, зокрема ультраправі угруповання, такі як Proud Boys, прагнули увірватися до Капітолія. Однак доказів того, що дії натовпу були попередньо організовані, знайти не вдалося.

"Дев'яносто-дев'яносто п'ять відсотків з них були неорганізовані", – повідомив колишній високопосадовець правоохоронних органів США, обізнаний з ходом розслідування.

Читайте також: У поліції Капітолію нарешті з’явиться новий керівник після штурму 6 січня – АР

Як повідомлялося, 6 січня Конгрес США мав затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах, що відбулися 3 листопада 2020 року. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прибічників Трампа, які увірвалися до Капітолія. Унаслідок зіткнень загинули п'ятеро людей.

На сьогодні у зв’язку зі штурмом Капітолія заарештовано понад 550 осіб, і майже десяток з них визнали свою провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-