COVID-19 вплинув на стан не лише фізичного здоров’я, а й психічного – ВООЗ

COVID-19 вплинув на стан не лише фізичного здоров’я, а й психічного – ВООЗ

Укрінформ
Коронавірус кардинально вплинув не лише на стан фізичного здоров’я людей, а й зашкодив їхньому психічному здоров’ю та благополуччю.

Про це під час Київського саміту перших леді та джентльменів у своєму зверненні сказав гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус, повідомляє Укрінформ.

“Потреби, що стосуються психічного здоров’я, зросли по всіх вікових групах, в той час як послуги, що надаються для їхнього вирішення – у числі найнестабільніших. Без психічного здоров’я нема і здоров'я як такого. Саме тому два роки тому я запустив спеціальну ініціативу ВООЗ з проблем психічного здоров’я, що пропонує підтримку 12 країнам, включаючи Україну”, - сказав він.

За його словами, що швидше вдасться подолати пандемію, то швидше проблеми психічного здоров’я можна буде вирішити.

“Ми можемо зробити це лише шляхом забезпечення рівного доступу до вакцин. Сьогодні в усьому світі людям було введено більше 4 мільярдів доз вакцини. Але 75% з них вводилися лише в 10 країнах. На жаль, недостатнє бажання ділитися стало однією з відзнак цієї пандемії. Це недостатнє бажання ділитися інформацією, даними, біологічними зразками, вакцинами, технологіями. І тому наразі зростає глобальна підтримка ідеї міжнародної угоди або іншого правового інструменту, який би встановив міцні правові рамки готовності та реагування на пандемію. Ми прагнемо від вас підтримати ініціативу, в той час як ми працюємо всі разом в інтересах більш здорового, безпечного і справедливого майбутнього”, - наголосив він.

Читайте також: ВООЗ наразі не бачить потреби у третій дозі вакцини проти COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, у Києві проходить саміт перших леді та джентльменів, у якому беруть участь десять перших леді, серед яких дружини глав Латвії, Литви, Сербії, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії, Європейської Ради, дочка президента Лівану. Захід проходить у гібридному форматі: частина учасників через обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, не змогли приїхати до Києва і долучаються в онлайн-режимі.

23 серпня відзначається День Державного прапора України. Цього дня у Києві відбувається два великих саміти — установчий саміт Кримської платформи та Київський саміт перших леді й джентльменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-