В аеропорту Кабула шість тисяч осіб чекають на евакуацію - Держдеп

В аеропорту Кабула шість тисяч осіб чекають на евакуацію - Держдеп

Укрінформ
Шість тисяч осіб наразі перебувають в аеропорту Кабула, вони готові до посадки на літаки та чекають на евакуацію.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив журналістам речник Держдепартаменту США Нед Прайс у четвер.

Він зазначив, що близько 20 рейсів вилетять з Кабула в четвер увечері.

Прайс схарактеризував операцію з евакуації як авральну. Серед готових до неї – громадяни США, афганці, яких може переслідувати нова влада, претенденти на отримання спеціальної імміграційної візи, громадяни третіх країн.

Читайте також: Таліби шукають в Афганістані тих, хто працював із НАТО та Штатами - ЗМІ

Речник зазначив, що Вашингтон подвоїть кількість консульських співробітників у Кабулі, не уточнивши, скільки їх зараз. Крім того, він також збільшить кількість працівників консульств у Катарі й Кувейті й готує групи для направлення в інші місця.

За його словами, повідомлення про те, що люди не можуть дістатися до аеропорту, американці сприймають «дуже серйозно» і докладають усіх зусиль для забезпечення проїзду. Щоправда, додав, що від американських громадян таких повідомлень було небагато.

«Жодна країна не має більших можливостей в Афганістані, ніж Сполучені Штати», - сказав Прайс, відповідаючи на запитання про нездатність США провести належну операцію з евакуації американців.

Читайте також: Нідерландський літак через технічні проблеми не може евакуювати людей із Кабула

Як повідомляється, тисячі людей намагаються пробитися до аеропорту через блокпости талібів та американських військ. У четвер таліби закликали натовпи афганців, які чекають біля воріт аеропорту, повернутися додому, заявивши, що нікому заподіють шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-