ВООЗ виявила підроблену вакцину Covishield у двох країнах

ВООЗ виявила підроблену вакцину Covishield у двох країнах

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) виявила підроблені версії вакцини проти коронавірусу Covishield в Індії та Уганді. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Independent.

Зазначається, що підроблені препарати вилучили в період з липня по серпень цього року.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що підроблені дози становлять «серйозну загрозу для здоров'я населення світу», і закликали їх вилучити з обігу.

ВООЗ закликала лікарні, медичні центри, оптових торговців, дистриб'юторів, аптеки і будь-яких інших постачальників медичних товарів у всіх країнах проявляти пильність в роботі з препаратами проти коронавірусу.

«Усі медичні вироби повинні бути отримані від авторизованих/ліцензованих постачальників. Слід ретельно перевіряти справжність та фізичний стан продукції», - йдеться у повідомленні.

Офіційної заяви уряду Індії ще не надходило, але, за даними деяких ЗМІ, міністерство охорони здоров'я країни розслідує це питання.

Індійський інститут сироватки, який виробляє Covishield - версію вакцини AstraZeneca для Індії, підтвердив факт підробки вакцин.

Читайте також: ВООЗ наразі не бачить потреби у третій дозі вакцини проти COVID-19

CoviShield — вакцина проти коронавірусу (COVID-19), яку Індія виробляє за ліцензією від Oxford University/AstraZeneca, що дозволена в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 19 серпня зафіксували 210 108 057 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 405 573 смерті, одужали 188 219 622 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-