В Афганістані на акції підтримки нацпрапора таліби відкрили вогонь, є жертви – ЗМІ

В Афганістані на акції підтримки нацпрапора таліби відкрили вогонь, є жертви – ЗМІ

Відео
Укрінформ
Бойовики "Талібану" відкрили вогонь по учасниках акції в афганському місті Джелалабад у провінції Нангархар, які вийшли на вулиці з вимогою встановити національний прапор країни на будівлях замість прапора талібів.

Про це повідомляє місцеве інформаційне агентство Pajhwok Afghan News, передає Укрінформ.

Зазначається, що таліби також побили деяких журналістів, які висвітлювали протест.

На відео, опублікованих у соціальних мережах, можна побачити сотні людей, які здійснюють марш з прапором Афганістану, закликаючи талібів поважати і не змінювати його. На тлі цього чутно постріли, після чого люди почали розбігатися.

Читайте також: МЗС відпрацьовує два плани для евакуації українців з Афганістану

За інформацією політичного оглядача TOLOnews TV Абу Мусліма Ширзада з Афганістану, в результаті стрілянини загинули дві особи, ще вісім поранені.

Також Ширзад повідомляє, що представник "Талібану" Анас Хаккані зустрівся сьогодні у Кабулі з кількома політичними діячами країни, включаючи експрезидента Афганістану Хаміда Карзая та експрем’єра Абдуллу Абдуллу.

Як повідомляв Укрінформ, президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну після того, як таліби без бою увійшли до Кабула.

В Афганістані має відбутися мирна передача влади.

Читайте також: Данілов про події в Афганістані: Це може вплинути на безпекову та міграційну ситуацію в Україні

У неділю вранці таліби оточили Кабул й почали без бою заходити до міста. «Талібан» заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу ісламістського руху «Талібан» Мухаммед Наїм повідомив про «завершення війни» в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

США і ряд країн ЄС евакуювали з Кабула свої посольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-