Лідери G7 проведуть віртуальний саміт через ситуацію в Афганістані

Лідери G7 проведуть віртуальний саміт через ситуацію в Афганістані

Укрінформ
Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови погодилися провести віртуальний саміт G7 для обговорення ситуації в Афганістані.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Білого дому.

Як зазначається, Байден і Джонсон обговорили необхідність продовження тісної координації між союзниками і демократичними партнерами щодо подальшої політики стосовно Афганістану.

«Вони домовилися провести віртуальну зустріч лідерів G7 на наступному тижні, щоб обговорити спільну стратегію і підхід», - йдеться у заяві.

Водночас точна дата саміту поки не називається.

Читайте також: ЄС доведеться розмовляти з «Талібаном» – Боррель

Раніше Джонсон також провів телефонні розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо ситуації в Афганістані.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в місто. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликає міжнародне співтовариство згуртуватися для подолання глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що поки поспішно говорити про визнання влади Талібану. Тим часом прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна не має планів визнавати уряд Талібану, що прийшов до влади в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-