Майже 170 пожеж: у Росії горить 1,5 мільйона гектарів лісу

Майже 170 пожеж: у Росії горить 1,5 мільйона гектарів лісу

Укрінформ
На території Росії продовжують вирувати 169 лісових пожеж на площі 1 579 897 гектарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російська Авіалісоохорона.

За даними відомства, пожежонебезпечний сезон оголошено у всіх суб'єктах країни, режим надзвичайної ситуації запроваджено у 8 регіонах РФ, особливий протипожежний режим - у 59 регіонах, а також в окупованих Росією Криму та Севастополі.

Найскладніша ситуація в російській республіці Якутія. Регіональне відділення МНС Якутії з посиланням на «оперативні дані Авіалісоохорони» повідомляє, що там «діє 156 природних пожеж» (ці дані суперечать цитованому вище зведенню Авіалісоохорони, там повідомляється, що в Якутії - 97 лісових пожеж на площі пройденої вогнем 1 440 025 га) .

Громадянам рекомендовано «звести до мінімуму перебування на відкритому повітрі або використовувати захисні маски», «обмежити фізичні навантаження і пити більше води». Також для запобігання проникнення диму в приміщення пропонується «щільно закривати вікна та двері, щілини між дверима і вікнами закрити вологою тканиною, за відсутності герметичності вікон і дверей завісити їх вологою тканиною».

Читайте також: В Росії горять ліси – 200 пожеж вирують на понад 830 тисячах гектарів

Як повідомлялося, 13 серпня через ситуацію з лісовими пожежами в Якутії запроваджено режим надзвичайної ситуації міжрегіонального характеру. Раніше, 8 серпня, в республіці було запроваджено режим НС регіонального характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-