Радбез ООН закликає до створення єдиного уряду в Афганістані

Радбез ООН закликає до створення єдиного уряду в Афганістані

Заява
Укрінформ
Рада Безпеки ООН закликала до негайного припинення всіх бойових дій в Афганістані та створення єдиного представницького уряду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

У заяві для преси голова Радбезу Т.С. Тірумурті зазначив, що члени РБ ООН виступають за негайне припинення насильства в Афганістані, відновлення безпеки, цивільного та конституційного ладу.

Члени РБ ООН також закликають до проведення термінових переговорів для мирного врегулювання шляхом національного примирення під керівництвом і за участю самих афганців.

Читайте також: Радбез ООН збере позачергове засідання через ситуацію в Афганістані

У заяві наголошується, що всі сторони повинні дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного гуманітарного права «за будь-яких обставин, включаючи ті, що пов'язані із захистом цивільного населення». 

Окрім того, члени Ради Безпеки закликають усі сторони забезпечити негайний, безпечний і безперешкодний гуманітарний доступ до установ ООН та інших гуманітарних організацій. А також «знову підтверджують важливість боротьби з тероризмом в Афганістані, щоб його територія не використовувалася для загроз або нападів на будь-яку країну і щоб ані «Талібан», ані будь-яка інша афганська група чи окрема особа не підтримували терористів, що діють на території будь-якої іншої країни».

Читайте також: МЗС хоче почути, кого представляє посольство Афганістану в Україні

Як повідомляв Укрінформ, генсек ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на засіданні Радбезу, закликав міжнародне співтовариство згуртуватися для придушення глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-